Arkiv
Vaccinerad mot doping

JEM19

Just nu är det Junior-EM för 19-åringar i Rieti, Italien. På plats finns Elise och Marinda som ska tävla i 100mH och längd respektive slägga. Elise har avstått sjukampen med anledning av problem med en arm.

Man kan följa tävlingen via en livesändning på: http://eurovision.digotel.com/ea/index.html

Både Elise och Marinda går in i tävlingen idag, Elise först 10.45 med 100mH försök, i heatet har Elise fjärde bästa tid enligt startlistan där tre går vidare på placering sen även de fyra bästa tiderna därefter från de fyra heaten. Marinda startar 11.40 med kval där 59,50 garanterar en plats i finalen ett resultat 21 cm kortare än Marindas årsbästa.

Klicka på läs mer för resultat vi försöker uppdatera allt efter som Elise och Marinda presterar.

Elise springer kvalet på 100mH på ett nytt personbästa 14.83 och blir då trea i heatet och springer semifinal vid halv fem i kväll.

Marinda kastar stabilt i kvalet med längsta kastet på 59.38 endast 12 centimeter från den uppsatta gränsen vilka det var sex kastare som klarade. Sammanslaget placerar sig Marinda som åtta i kvalet och kastar final halv fyra i morgon eftermiddag.

I semifinalen skulle det krävas ytterligare ett nytt pers av Elise för att ta sig till final. Semifinalen löptes under sämre förhållande än försöken så något nytt pers blir det tyvärr inte för Elise som ändå gör ett bra lopp på 14,88.

Under lördags förmiddagen har Elise hoppat kval i längdhopp där det krävdes 6,20 för en garanterad finalplats, ett resultat som Elise hade i Göteborg tidigare i somras men då med kraftig medvind. Elise hoppar 6,01 i första omgången för att sendan öka till 6,22 i andra och är med detta klar för final på söndag kväll.