Arkiv
Vaccinerad mot doping

3 SM-guld på en dag

I helgen startar VM i Moskva men här hemma pågår i helgen både JSM i Västerås och USM i Eskilstuna. Och den inledande fredagen av tävlingarna resulterade i att alla våra tre aktiva på plats tog var sitt SM-guld.

Wictor som är i Eskilstuna inledde sin tävlings helg med slägga där han med dryga 11 meters marginal fick med sig guldet hem. Kvar i helgen har Wictor diskus och kula.

Elise och Marinda är i Västerås där Elise inledde helgen med 100 meter där hon via seger i sitt försöksheat tog sig vidare till final. Tiden (12,03) i försöket var den bästa försökstiden i finalen sänktes tiden med tre tiondelar vilket i en något för mycket medvind. Kvar i helgen har Elise 100 m häck, 300 m häck och finalhoppning i längd efter att tagit sig vidare från ett kval under dagen med näst bästa resultatet.

För Marinda som nu valt att satsa på enbart slägga var guldet säkert redan i andra kastomgången efter ett ogiltigt i första, kan man säga så här i efterhand. Av de övriga kasten hittar två kast till som hade räckt till en guldmedalj.

Vi säger grattis så här långt och hoppas på fler fina resultat i helgen.