Arkiv
Vaccinerad mot doping

GM i Varberg

Under helgen som gick ägde GM rum i nybggda hallen Tresteget i Varberg. Skåne hade med sig en trupp med ca 70 aktiva varav 6 var från HAIS. Tyvärr blev Albin Andersson sjuk under helgen och kunde inte vara med. Alla HAIS:are fick med sig en topp 8 placering hem och 2 av dem en pallplats. Göteborg vann hela tävlingen på 233 poäng med Skåne som klar 2:a på 213.5 . Tävlingen  avslutades med den stora höjdpunkten för lagen, stafetten 8x200m där Skåne segrade med 5 hundradelar. En stafett på GM måste upplevas för att man skall förstå glädjen och spänningen i denna tävling.

HAIS trupp bestod av 4:a GM debutanter och en rutinerad Ronja Sjöstrand i F14. Detta var Ronjas 3:e GM. Ronja kom 5:a i favoritgrenen stav efter att ha klarat 2.54, denna höjd hade räckt till 3:e platsen med färre rivningar. Ronja hoppade även tresteg där längsta hoppet mätte 8.94 och gav en 14:e plats.

I F13 tävlade Linnéa Säfström flitigt när hon deltog i 4 grenar. Linnéa gick till semifinal på 60m häck efter ett bra försök där klockan stannade på 10.24 tyvärr tog det sen stopp i semi där Linnéa sprang på 10.37. I trestegs tävlingen var det spännande värre, Linnéa hoppade 3 ggr längre än sitt nuvarande Pb. Längsta hoppet blev nu 10.28 endast 21cm från guldet. I höjdhoppet var det ytterst nära ännu ett Pb när Linnéa precis rev 1.42, nu stannade det på 1.37 vilket räckte till en 11:e plats. Sista grenen för Linnéa blev längd där hon kammade in en fin 14:e plats i stenhård konkurans med ett hopp på 4.63.

I F13 debuterade även Alicia Halldén. Alicia presterade bra i sin debut genom att komma 6:a i stavhoppet på nya Pb höjden 2.14 . Alicia deltog även i höjd där hon stannade på 1.32 bara 1cm från sitt Pb.

I P13 svarade Ted Andersson för riktigt bra hoppande i längdhoppet. I en mycket tät tävling slutade Ted på en 7:e plats på nya perset 4.82 endast 9cm från 3:e platsen. I trestegstävlingen slutade Ted 9:a efter ett hopp på 9.12 . Ted deltog även i höjd där han stannade på 1.38 och slutade med det på en 12:e plats.

I P13 tävlade även Algot Hallberg. Algot hoppade riktigt stabilt i stav tävlingen och slutade där på en fin 3:e plats på höjden 2.34 . På 60m häck sprang Algot försöken på 10.75 vilket gjorde att Algot kvalade in till finalen. I finalen sänkte Algot sin tid till 10.72 vilket räckte till en 7:e plats. Algot var sedan även med i tresteg där han slutade på en 13:e plats med ett hopp på 8.83

Sammanfattningen blir att alla HAIS:are gjorde riktigt bra tävlingar.