Arkiv
Vaccinerad mot doping

Rapport från inne SM i Norrköping

Under helgen 15-17/2 går inne SM för seniorer i Norrköping, Hais har 2 deltagare på plats nämligen juniorerna Marinda Petersson och Elise Malmberg.

Marinda var först ut under fredagen och lyckades fantastiskt bra i viktkastning. Marinda lyckades knipa en bronspeng efter en hård kamp där det endast skiljde 23cm mellan 3:an och 5:an i tävlingen.

Elise sprang under lördagen 60m. En tävling med både försök, semifinal och final. I försöken sprang Elise in som tvåa och gick vidare på placering till semifinalen. Tiden 7.75, en tid som är 14 hundradelar sämre än hennes årsbästa, var 9:e tiden i försöken.
I semifinalen blev Elise åter tvåa i sitt heat efter Moa Hjelmer. Denna gången på en tid som innebar tangerat personårsbästa, 7.61, den 4:e bästa tiden i semifinalerna.
I finalen blev det en 5:e plats med tiden 7,68. En final som som vanns av Irene Ekelund 11 hundradelar före såväl tåvan Moa Hjelmer och trean Freja Jernstig, där tusendelar och målfoto fick avgöra. Sen var det ett hopp om 14 hundradelar till sen kom resterande fältet inom en tiondel.

Elise hade inga problem att kvala in till längdfinalen, hon fixade det redan i första hoppet då hon noterade 5,83 vilket var det 8:e längsta hoppet i kvalet.

I finalen gjorde Elise en mycket imponerande serie med 6 hopp mellan 5,97 och 6,05. Detta resultat gav Elise en 5:e plats endast 13cm från bronset.

En summering av SM helgen blir väldigt positiv, 1 brons för Marinda och 2 5:e platser för Elise.

Ett stort grattis till er båda önskar Hais!!!

Fullständig resultatlista finns här: http://www.trackandfield.se/Resultat/2013/130216.htm