Arkiv
Vaccinerad mot doping

Fyra guld och ett silver

Under helgen har Wictor fortsatt sitt tävlande i Eskilstuna och Elise i Västerås.

För Wictor innebar lördagen en diskustävling i vilken 70 meter inte var långt borta, alla de godkända kasten var över 60 meter med med det längsta på 69,26 vilket gav en seger marginal till tvåan på knappt 15 meter.

Under söndagen avgjordes sedan kultävlingen där Wictor nu lyckades höja sitt pers till över 21 meter, en gräns han dess utom var över tre gånger. Den längsta stöten 21,07 kom i andra omgången och gav Wictor en segermarginal på dryga 4,5 meter. Inte för att det är ett bra jämförelsetal utan för att det är kul så blev Wictors totala segermarginaler i helgen 30,42 meter eller att summan av de tre resultaten, 154,20 m, är 25% längre än summan av silvermedaljörernas resultat.

För Elise inleddes lördagen med en final i längdhopp, en final som inleddes med ett hopp om 6,04. Bara sex hoppare tidigare hade Lynn Johnsson från Ullevi hoppat 6,05, Lynn var den som hade bästa resultatet i kvalet. I andra omgången hoppar sedan Lynn 6,17 och Elise som hopar sist har detta resultat att jaga. Men varken Elise eller Lynn hoppar längre än 6,17 och Elise får ett silver med slutresultatet 6,12 som hon tar i sista omgången.

Lördagskvällen innebar försök på 300 m häck. Där Elise vinner sitt heat och är klar för final under söndagen. Och söndagen inne bar 27 häck passager för Elise. De första 7 kom i finalen på 300 m häck där Elise vinner på nytt personbästa under 42 sekunder. Tio nya häckar var det dags att passera i försöket på 100 m häck. Elise vann det första av de två mycket jämna försöksheaten, halva startfältet till final hade tiden 14,40 i försöket.
De sista 10 häckarna passerades sedan i finalen på 100 m häck, även här passerade Elise mållinjen först och segrade på tiden 13,82 en sänkning av det personliga rekordet med en hundra del. Totalt blev det tre guld och ett silver för Elise under helgen.