Arkiv
Vaccinerad mot doping

GM på Öland

image

I fredags eftermiddag satte sig 5 förväntansfulla ungdomar från HAIS  på Skånelagets buss mot Öland för att deltaga i årets GM. De 5 som kvalat in var Jonathan Janzen, Arvid Einarsson , Emily Ha, Ella Kullman och Alice Lindh. Själva tävlingarna startade vid middagstid på lördagen efter sedvanlig invigning. Först ut var Jonathan i P13 och som han startade, 10.43 i tresteg var ett nytt pers med över 1m. Detta gav en fin 4:e plats och härliga poäng till laget. Efter detta var det dags för alla HAIS medeldistansare. Först ut var Alice i F13 600m , Alice gjorde ett starkt lopp och vann sitt heat på 1.50.64 bara 21 hundradelar från PB. Detta gav Alice den slutliga placeringen 14 av 29. I F14 svarade Ella Kullman för sitt näst snabbaste lopp någonsin trots att det gick väldigt sakta i början av loppet när ingen ville dra upp farten. Ellas tid blev 2.35.45 och en 11:e plats. Hör finns klart snabbare tider att hämta framöver. I P14 ställde en små förkyld Arvid Einarsson upp och sprang in på en utmärkt 3:e plats med tiden 2.11.21 . Man hade ju velat se vad Arvid gjort utan förkylningen i kroppen.

Under söndagen var Jonathan igång med kula redan kl 08:40 . Det blev ett nytt pb med en stöt på 10.50. Denna stöt räckte till en 8:e plats. Sist ut av de 5 HAIS:arna var Emily Ha i F14 tresteg, Emily ville inte vara sämre än sina kompisar utan hon satte också nytt PB med ett hopp 10.51 och plats 7. Efter detta var det dags igen för Jonathan, denna gång i höjd. Jonathan stannade på 1.43 idag. Helgen avslutades för gänget med 2st 2000m lopp. I F14 sprang Ella helt enligt planen och avslutade jättestarkt när hon sprang in på tiden 7.33.31 , riktigt bra gjort. Arvid kunde inte göra sig själv rättvis men kämpade på bra då han kom i mål på 6.38.23.

Ett trött gäng HAIS:are var åter i Hässleholmvid 22 tiden på söndagen. Detta var sista gången för alla födda 2002, nästa år gäller GM för 2003/2004.

Samtliga resultat

En kommentar till GM på Öland